|
Ние пък изкарахме една ски почивка на Добринище в края на февруари.
Първо малко за обстановката в градчето. Аз лично съм впечатлен, защото всички са много гостроприемни - все едно те канят в собствения си дом. Така беше и в хотела и по кръчмите. Няколко доказателства - транспорта ни до Банско и до ски центъра на Безбог беше безплатен, всеки следобед след ските ни изненадваха с по нещо мъничко - я баничка, я сладки, я баклавичка. Цените в кръчмите са народни в пълния смисъл на думата. Такова нещо не помня от 2001 в Джумаята (поздрав за всички фенове).
Ските. Пистата на Добринище е доста дълга и ако е добре обработена си е голямо удоволствие. Ние лично карахме основно в горната част (от Безбог до междинката) и беше идеално - има части, както за по-начинаещи, така и за по-напреднали. За мен лично беше много голям опит и натрупана рутина, което ми даде смелост за геройства в Банско, но това е друга тема...
Дневната цена за лифтовете беше 20 лв, което е ок за качеството. Може би основният минус на Добринище е, че лифта е единствен, доста стар, бавен и неудобен. Като цяло има доста повече бордисти от колкото скиори, но те така или иначе гледат да крат извън пистите.
Ние направихме и комбинацията - спане в Добринище и ски в Банско. Само 6 километра са и е в пъти по евтино, като комбинация, от колкото спане и ски в Банско.
|